Programma 14 daagse vakantiereis Suriname


Dag 1

Vertrek Nederland / aankomst Suriname. Transport naar B&B te Paramaribo in huiselijke sfeer. Voorzien van 2 persoonskamers. Deze locatie is het thuishonk gedurende de vakantie. 
           
Dag 2, 3, 4 en 5 
Een vierdaagse Tour naar De Blanche Marie watervallen in West Suriname. Hier ontmoeten wij de inwoners van dit gebied. Afstammelingen van de Trio indianen. Op een ietwat primitieve manier kunnen wij kennismaken met de eenvoudige levensstijl van deze cultuur. Onvermijdelijk is het genieten van de prachtige rivier met haar stroomversnellingen en waterval.        

Dag 6
Een vrije dag om op eigen gelegenheid stad of land te verkennen. In de morgen tijdens het ontbijt mondeling overleg betreffende locaties en bestemmingen. Ook telefonische bereikbaarheid is van belang. Bespreking: middag- en avondeten op deze dag.

Dag 7, 8 en 9 
Een driedaagse Tour naar Isadou het eilandje in de boven Suriname rivier. Hier ontmoeten wij de inwoners van dit gebied. De Marron bevolking en hun cultuur. Deze plek straalt sereniteit uit.

Dag 10
Idem als dag 6

Dag 11
Een plantage route met bezoek aan voormalige plantages in het district Commewijne.

Dag 12
In de vroege morgen het bijwonen van de vogelwedstrijden op het onafhankelijkheidsplein in de stad. Vervolgens een bezoek aan de Indonesische en Chinese zondagmarkt waarna deze dag wordt afgesloten met een historische stadswandeling. 

Dag 13 
Overdag idem als dag 6 en 10  en in de avond een afscheidsdiner.

Dag 14
Vertrek terug naar Nederland. En lekker relaxed!