Programma


Dag 1

Vertrek Nederland / aankomst Suriname overnachting in Paramaribo bij Zus en Zo. Deze locatie ligt tegenover de palmentuin in Suriname en er heerst een ontspannen huiselijke sfeer. De accommodatie is er goed!
Zus en Zo is ons thuishonk in Paramaribo.
           
Dag 2

City tour door het historische gedeelte van Paramaribo. De monumentale gebouwen die een indruk achter laten van de Nederlandse architectuur uit de koloniale periode.          

Dag 3

Vertrek 3 daagse tour naar Blanche Marie watervallen / Apoera in West Suriname. Hier ontmoeten wij de inwoners van dit gebied. Afstammelingen van de Trio Indianen. En mogen wij op een ietwat primitieve manier proeven van hun eenvoudige levensstijl. Ook kunnen we genieten van de rivier met zijn stroomversnellingen.

Dag 4

In dit gebied houden wij een meditatie naar ons innerlijk kind en delen onze ervaringen met elkaar.
De volgorde van de meditatie is als volgt: ademhalingstechnieken, gedachten loslaten, energetische doorstroom, visualisatie en transformatie.

Dag 5

We keren terug naar Paramaribo en overnachten in Zus en Zo

Dag 6

Een vrije dag om bijv. de stad of de markt te bezoeken op eigen gelegenheid of met de groep. Eventueel in de avond of de nacht naar de javaanse warung wijk ‘Blauwgrond’ waar heel veel kraampjes staan met javaans eten. Het is er hygiënisch en goed verzorgd.

Dag 7

De plantagetocht met de boot ‘Sweet Merodia’ van Cynthia Mcleod. Tijdens deze tocht varen we over de Surinaamse rivier naar de voormalige plantages van de slavenhouders en krijgen heel veel uitleg over de periode voor 1 juli 1863  toen de slavernij werd afgeschaft. 

Dag 8

Een riviercruise met de ‘Mi Gudu’ over de Saramacca -, Coppename - en Coesewijne rivieren en dan voor anker bij Kalebas kreek ten westen van Paramaribo. Tijdens deze riviertocht geef ik individuele sessies waarbij elke deelnemer de kans krijgt om samen met mij datgene te bespreken waarbij de emoties en de persoonlijke doelstelling worden behandeld. Dit op een vertrouwelijke manier.

Dag 9

Op deze dag, maken we in de morgen een jungletocht en een swamptour vanaf Kalebas kreek en in de middag brengen we een bezoek aan Batavia, het voormalig bedevaartsoord waar de leprozenkolonie van de zalig verklaarde Petrus Donders gevestigd was. We brengen een bezoek aan zijn graf en aan het kerkje waar hij predikte. De natuur zal hier een prachtige indruk achterlaten. De koningspalmen waarin de apen spelen en Ara’s die in grote getalen overvliegen.

Dag 10

De terugreis naar Paramaribo en tijdens deze trip vervolg ik de individuele sessies met de deelnemers. Vervolgens overnachting Zus en Zo

Dag 11

Vertrek naar Zuid Suriname, het bosland creoolse dorp Baka Boto één van de dorpen waar de afstammelingen van de gevluchte negerslaven zich vroeger gevestigd hebben. Ook hier mogen wij met deze cultuur kennis maken en het eenvoudige leven van deze mensen ervaren.

Dag 12

Op deze dag is er tijd voor een massage workshop in een rustgevende omgeving en kan iedereen leren masseren. De spieren worden soepel gemasseerd en zowel geestelijke als innerlijke rust wordt verkregen.
Het stukje geven en ontvangen naar zichzelf en elkaar toe is hier aan de orde!

Dag 13

Vertrek naar Paramaribo en naar Zus en Zo ons thuishonk!

Dag 14

Vertrek naar noord - oost Suriname en wel naar het schitterende Matapica strand aan de monding van de Atlantische Oceaan. Hier bestaat de mogelijkheid om een massagebehandeling op het strand te ondergaan.

Dag 15

Op deze morgen mogen wij getuigen zijn van de zeeschildpadden die op het strand verblijven dicht bij hun verstopte eieren in het zand. En waarschijnlijk kunnen we ook de hele jonge schildpadjes al zien die uit het ei zijn gekomen en die hun weg naar de open zee nog moeten vinden.

Dag 16

Terug naar Paramaribo en Zus en Zo

Dag 17

Is een mooie dag om een Spirituele Groepssessie te houden en even te mediteren en onze ervaringen met elkaar te bespreken. Want op deze dag zullen wij in de middag de transfer hebben van Paramaribo naar de luchthaven Zanderij en weer naar Nederland vertrekken.

Ik ben ervan overtuigd dat het een hele mooie reis zal zijn, met mooie en minder mooie momenten, maar daarom ook compleet!

 

 

Programma locaties

 

 

Baka boto
Frederiksdorp
Matapica strand

 

 

Mi Gudu rivier cruises suriname