Relaxed leren zijn op ReisHeerlijk genieten van alles wat je ziet , hoort, ruikt, proeft en ontdekt. Lekker veel in de natuur en misschien ook in of op het water. Een beetje actief en een beetje lui en heel veel cultuur, natuur, indruk en plezier.

 

Relaxed leren zijn op reis, kan pas wanneer men het gevoel heeft dat men even geen verplichtingen of verantwoordelijkheid hoeft te dragen. 

In de maatschappij zoals wij deze kennen, leert men vaak van jongs af aan om verantwoordelijkheden te dragen over zichzelf of anderen. Dit is zo verweven in het systeem. Het functioneert wel hierin, maar kan ook belastend zijn wanneer men geen ruimte heeft of neemt om grenzen te stellen tussen de verantwoordelijkheid over zichzelf, of anderen. 

 

De bedoeling is om dit te ervaren tijdens deze periode. Het kan gedurende een weekend, week of langer waarin men gecoacht wordt in het loslaten van verplichtingen of verantwoordelijkheden en in het moment van 'Nu' kan zijn. Het moment van ervaren en beleven zonder oordeel of associatie, maar vanuit observatie. 

 

Natuurlijk is dit een proces dat mag groeien. En wanneer dit niet meteen lukt, dan draait het ook hierom. Dat het mag en kan zijn zoals het is. Het besef dat dit ook perfect is. Het gaat om loslaten zonder er moeite voor te doen. 

De methoden die hierbij toegepast worden helpen te relativeren en een overeenstemming binnen zichzelf te verkrijgen.  Maar daarnaast zowel vanuit het waarnemend oog, het gevoel en verstand naar zichzelf of het leven te kijken. 

Dit werkt bevrijdend. Misschien wel een reis naar de vrijheid binnen jezelf. 

 

 

Kortom: een gelukzalige vakantie zodat het innerlijke kind weer even helemaal maf kan zijn in vrijheid!

 

Het enige nadeel eraan is: Je wilt wel weer een keer terug!

 

 

Iris Spirituele Reizen, is geen reisorganisatie. Het is een coaching programma waarbij Iris Stomp of haar assistenten samen met de deelnemende cliënten een passend rooster samenstelt die kan bijdragen aan een balans tussen geest en lichaam. Dit kan zowel individueel als ook in groepsverband.